Hva er logopedi?

 

En logoped kan hjelpe deg som av ulike årsaker har utfordringer med å kommunisere med andre


En logoped har bredt kunnskapsområde og kan hjelpe til med mange ulike utfordringer. Eksempler er: 

Stemmeproblemer: en logoped kan hjelpe deg som har hes stemme, smerter eller andre utfordringer med stemmen.  

Ervervet hjerneskade: hjerneslag, sykdom eller traumer mot hodet kan gjøre kommunikasjon utfordrende. En logoped kan hjelpe med språk og kommunikasjonstrening ved afasi eller andre ervervede kommunikasjonsvansker etter skade eller sykdom.

Artikulasjon: det kan være flere ulike årsaker til at man får problemer med å artikulere godt. Barn kan trenge hjelp for å lære hvor de ulike språklydene dannes. Man kan også få artikulasjonsproblemer etter skade eller sykdom som rammer hjernen, tunge, gane eller lepper. En logoped kan hjelpe til med trening for å forbedre artikulasjonen. 

Barn: språk og kommunikasjon er komplisert å lære. Noen barn trenger ekstra hjelp til å lære språket. Det kan være ordforråd, forståelse, språk i bruk og uttale. En logoped kan bistå i denne opptreningen.

Spising og svelging: en logoped er ekspert på musklene i munn og svelg. Dersom man har utfordringer med å spise og svelge kan en logoped hjelpe til med opptrening av musklene involvert.  

Taleflyt: det er mange som har problemer med taleflyt. En logoped kan hjelpe til med teknikker for å bedre taleflyt for deg som stammer eller har løpsk tale.  

Er du usikker på om en logoped kan hjelpe deg i din situasjon, ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale. Mitt mål er at alle skal oppleve timene som skreddersydde og oppløftende.